Medijski predvajalnik

 

Sistem Magic music wi-fi je edinstven sistem pri nas, ki uporabniku omogoča centralizirano upravljanje z glasbo v gostinskih lokalih, restavracijah, avtokampih, welness centrih in drugih objektih. Uporabnik z glasbenimi datotekami ali radijskimi postajami upravlja preko vrhunskega »multi touch« zaslona na dotik, kjer je nameščen vmesnik v Slovenskem jeziku.

 1. 1
  GLAVNI ZASLON
  Na glavnem zaslonu se uporabniku izpišejo vse potrebne informacije. Z drsnikom na dnu zaslona lahko v vsakem trenutku spreminjamo jakost predvajane glasbe v lokalu. Če nam pesem ni všeč, se pomaknemo naprej ali nazaj na želeno pesem. Slika albuma se nam avtomatsko izriše na zaslonu.
 2. 2
  RADIO

  Na seznam predvajanja lahko vključite tudi svoje najljubše radijske postaje. Izbirate lahko med domačimi radijskimi postajami in več kot sto tujimi, ki so urejene glede na žanr glasbe, ki jo predvajajo. 

 3. 3
  ALBUMI
  S pritiskom na puščico levo v glavnem meniju se nam na dnu zaslona ustvari nova orodna vrstica kjer lahko izbiramo sezname predvajanja, izvajalce, albume, itd… 
 4. 4
  SEZNAM PESMI
  Kadar želimo pogledati pesmi s predvajanega albuma preprosto tapnemo1 na sliko albuma na glavnem zaslonu in že se nam prikažejo podrobnosti. Moder trikotnik nam pove katera pesem se trenutno izvaja. Če je katera od pesmi gostom še posebej všeč ji lahko dodelimo zvezdice priljubljenosti.
 5. 5
  VAŠ LOGOTIP
  Imate do potankosti izdelano celostno podobo podjetja? Po želji vam uporabniški vmesnik opremimo z vašim logotipom in kontaktnimi podatki, ki bodo prikazani ves čas predvajanja glasbe. Tudi malenkosti štejejo!
 6. 6
  ISKANJE
  Imate veliko zbirko glasbe? Nič hudega. Aplikacija vsebuje tudi zelo zmogljivo funkcijo iskanje. Tipke za vnos besedila so dovolj velike zato je strah pred zasloni na dotik popolnoma odveč. Gostu, ki praznuje rojstni dan poiščite in zavrtite “Happy Birthday”. Veselje bo popolno!

 


V našem primeru je to računalnik-medijski strežnik, velikosti 187mm x 280mm x 40mm praktično neslišen z izredno majhno porabo energije. Na njem so shranjene vse avdio datoteke in nastavljene radijske postaje. Izbiramo lahko med več kot 100 tujimi radijskimi postajami, ki so urejene po žanru lahko pa tudi sami dodamo svoje kot na primer Radio Hit, Salomon..itd. Naprava pred predvajanjem vse naše avdio datoteke normalizira, kar zagotavlja enakomerno glasnost predvajane glasbe tudi če smo jo shranili iz različnih virov. Naprava omogoča tudi »prelivanje« pesmi. S tem se odstrani motečo tišino med dvema predvajanima pesmima.

Za nalaganje glasbenih datotek na napravo ne potrebujemo fizičnega dostopa do naprave. Vsa administracija in nastavitve se lahko izvajajo iz oddaljene lokacije (računalnik v pisarni, itd..), Datoteke lahko dodamo tudi iz USB ključa, ali optične enote.

Na krmilni enoti, v našem primeru je to 9,7 palični kapacitivni na dotik občutljivi zaslon s tehnologijo IPS, ter podporo za »multitouch« upravljamo praktično z vsem kar potrebujemo.
Izbiramo pesmi, albume, radijske postaje, urejamo sezname predvajanih pesmi, nastavljamo glasnost..itd. Vmesnik za upravljanje z glasbenimi datotekami je, lahko berljiv, umirjenih barv (ne izstopa v ambientu kjer je malo svetlobe) je v SLOVENSKEM jeziku in izredno preprost za upravljanje. Zaslon ima tudi senzor svetlobe zato samodejno prilagaja svetlost.

Krmilna enota je nameščena na specialnem stojalu na zidu ali drugi podlagi in je prenosljiva. Uporabniški vmesnik lahko po dogovoru opremimo z logotipom podjetja.

Povezovalna enota vsebuje enega ali več vrhunskih brezžičnih usmerjevalnikov, ki delujejo na dveh frekvencah hkrati (2,4 in 5,0 GHz). Vsebujejo 6 MIMO anten in omogočajo uporabo več ločenih omrežij hkrati. Naprave se med seboj povezujejo po za ta namen rezerviranem brezžičnem omrežju zavarovanim z WPA2-PSK geslom. Namen Povezovalne enote je v tem, da je Krmilna enota lahko nameščena kjerkoli. Ob točilnem pultu, v recepciji, pisarni, itd. S krmilno enoto lahko upravlja samo oseba, ki pozna varnostno geslo (natakarji, receptorji, skrbniki…).

Zaradi najnovejše tehnologije in varnostnih standardov, ki jih omogoča naša oprema lahko povezovalna enota služi tudi kot dostopna točka do interneta za vaše stranke ali goste.

[Na vrh]